Studio AMS

STUDIOAMbassadorS

STUDIOAMbassadorS zijn onafhankelijke, kritische en vernieuwende accountants. Zij leveren, direct en indirect door middel van hun visie, een bijdrage aan kleinschalige en impactvolle initiatieven in en om de accountancy alsmede de aggregatie daarvan.


Antoinette Dijkhuizen

Antoinette Dijkhuizen (1972) is oprichtster van 4you accountancy en 4you audit. Daarvoor werkte zij bij verschillende grote accountantskantoren, waaronder KPMG en EY. Bij 4you wordt het vak van accountant gecombineerd met de nieuwste technologie, waarbij het uitgangspunt is dat de ondernemer 24/7 realtime en online stuurinformatie tot zijn beschikking heeft. Ook in de controle-aanpak wordt gebruik gemaakt van deze kennis en innovatie. Ook is ze een van de oprichters van 24/7 Guide BV: een bedrijf dat implementaties verzorgt van ERP-oplossingen voor de MKB-ondernemer.


Endymion Struijs

Endymion Struijs (1978) werkte onder meer bij PWC, Deloitte en KPMG. Hij richtte in 2015 ENDYMION Amsterdam op, dat claimt een Amsterdams, onafhankelijk en hedendaagse coöperatie te zijn van RA-accountants. Ook is hij een van de oprichters van HFN: het Holland Financial Network. Dit netwerk van onder meer freelance openbaar accountants versterkt elkaar met kennis en trainingen. Daarnaast is het een voorbeeld van community-recruitment: de aangesloten accountants verbinden elkaar ook aan opdrachtgevers.


Pieter de Kok

De Kok is partner bij Coney. Van 2010 tot en met 2014 was De Kok aanjager van vernieuwingsbeweging Tuacc. In 2016 maakte hij deel uit van de 'Arenagroep' van de NBA, die een inspiratiedocument publiceerde over de toekomst van het beroep.

Persoonlijke brief aan Minister Wopke Hoekstra: Gezond toekomstperspectief wordt bedreigd door een weeffout in de accountancy

Datum: 20 mrt 19
Auteur: Antoinette Dijkhuizen

Wopke, je hebt in je toespraak op het NBA congres de volgende uitspraak gedaan: ‘Als er zaken zijn in de sector die u op het spoor komt, waarvan u vindt dat die niet deugen, die beter kunnen of dat die mijn aandacht vergen, dan wil ik dat u zich bij mij of bij mijn Ministerie meldt. En vanzelfsprekend bij voorkeur vooraf, en niet pas als het kalf verdronken is.’ Dus Wopke, ik meld mij bij deze.

Op naar meer ledenbetrokkenheid

Datum: 02 dec 18
Auteur: Endymion Struijs

Accountants moeten leren communiceren op het niveau van - de vrouw en man in de straat -. En daarmee ook van politici die zich, menen sommigen, - zonder rijbewijs op de accountantssnelweg begeven -. Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen.