Studio AMS

STUDIOAMbassadorS

STUDIOAMbassadorS zijn onafhankelijke, kritische en vernieuwende accountants. Zij leveren, direct en indirect door middel van hun visie, een bijdrage aan kleinschalige en impactvolle initiatieven in en om de accountancy alsmede de aggregatie daarvan.


Antoinette Dijkhuizen

Antoinette Dijkhuizen (1972) is oprichtster van 4you accountancy en 4you audit. Daarvoor werkte zij bij verschillende grote accountantskantoren, waaronder KPMG en EY. Bij 4you wordt het vak van accountant gecombineerd met de nieuwste technologie, waarbij het uitgangspunt is dat de ondernemer 24/7 realtime en online stuurinformatie tot zijn beschikking heeft. Ook in de controle-aanpak wordt gebruik gemaakt van deze kennis en innovatie. Ook is ze een van de oprichters van 24/7 Guide BV: een bedrijf dat implementaties verzorgt van ERP-oplossingen voor de MKB-ondernemer.


Endymion Struijs

Endymion Struijs (1978) werkte onder meer bij PWC, Deloitte en KPMG. Hij richtte in 2015 ENDYMION Amsterdam op, dat claimt een Amsterdams, onafhankelijk en hedendaagse coöperatie te zijn van RA-accountants. Ook is hij een van de oprichters van HFN: het Holland Financial Network. Dit netwerk van onder meer freelance openbaar accountants versterkt elkaar met kennis en trainingen. Daarnaast is het een voorbeeld van community-recruitment: de aangesloten accountants verbinden elkaar ook aan opdrachtgevers.


Pieter de Kok

De Kok is partner bij Coney. Van 2010 tot en met 2014 was De Kok aanjager van vernieuwingsbeweging Tuacc. In 2016 maakte hij deel uit van de 'Arenagroep' van de NBA, die een inspiratiedocument publiceerde over de toekomst van het beroep.

Artists of Amsterdam - Dave Dekker: Zeg maar niets meer

Datum: 05 aug 19
Auteur: Endymion Struijs

ENDYMION Amsterdam is #proudsponsor of STUDIOAMS Artists of Amsterdam - ambassador - Dave Dekker Cover series edition: Zeg maar niets meer.

Rode Loper Amsterdam - Jan Bouwens: De toekomst van accountancy

Datum: 27 mei 19
Auteur: Jan Bouwens

We hebben weinig behoefte aan verdere scheiding tussen controle en advies, we hebben geen behoefte aan joint audits, we hebben wel behoefte aan auditcomissie die zijn verantwoordelijkheid neemt en een CFO die zich bescheiden opstelt in de richting van de controlerend accountant. Fouten kunnen we niet voorkomen wel mitigeren. Als we de kans op fouten binnen de assurance verder willen verkleinen dan zal een verhoging van de fee onontkoombaar zijn. Wellicht kunnen we targets stellen ten aanzien van kwaliteit om voor eens en altijd van de verwachtingskloof te beslechten!