Studio AMS

Iauw Hwee Chung Amsterdam Award 2018 uitgereikt aan Kos Karathanasis

Datum: 21-06-2018 Auteur: Endymion Struijs

Iauw Hwee: fotograaf, freelance finance professional, registeraccountant in opleiding, oud-collega bij Deloitte en later ENDYMION Amsterdam. Helaas is hij ons eind 2016 veel te vroeg ontvallen.

Namens Stichting STUDIOAMS is het initiatief tot de Iauw Hwee Chung Amsterdam Award tot stand gekomen om een aantal redenen.

Uiteraard vooral ter nagedachtenis van een mooi humorvol mens. Maar ook omdat Iauw Hwee een onderscheidende finance professional was die zich op enig moment heeft geëmancipeerd uit een zakelijk keurslijf naar een divers, freelance onafhankelijk bestaan teneinde zijn creativiteit en passie maximaal de ruimte te geven. 

Met een geheel eigen stijl waarin herkenbaar zijn de kernwaarden: Amsterdam, Contemporary, Independence. Bovendien illustreert hij met zijn foto’s dat creativiteit en diversiteit, noem het ‘Meer Kleur’, zo belangrijk zijn om de kritische nuance in de wereld zichtbaar te maken.

Om die spirit van Iauw Hwee vast te houden, is deze award ontstaan.

De Iauw Hwee Chung – Amsterdam Award 2018 is toegekend aan Kos Karathanasis. Kos brengt net als Iauw Hwee, diversiteit en creativiteit, in de wereld en noem het “Meer Kleur” in de beroepsgroep van accountants en finance professionals.

Kos Karathanasis RA is freelance registeraccountant en succesvol fotograaf waarvoor onder andere een “National Geographic fotoprijs” zichtbare waardering is.

Naast de award, uit de heritage van Iauw Hwee, is Kos de fotograaf die voor accountantsorganisatie ENDYMION Amsterdam een foto collectie heeft gemaakt. Deze zijn inmiddels geplaatst op de website van ENDYMION Amsterdam.

Kiki Chung, de zus van Iauw Hwee, heeft de Iauw Hwee Chung Amsterdam Award 2018 op 22 juni 2018 uitgereikt aan Kos Karathanasis.

Op naar meer ledenbetrokkenheid

Datum: 02 dec 18
Auteur: Endymion Struijs

Accountants moeten leren communiceren op het niveau van 'de vrouw en man in de straat'. En daarmee ook van politici die zich, menen sommigen, 'zonder rijbewijs op de accountantssnelweg begeven'. Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen.

Advocaat van het Publiek Belang

Datum: 09 nov 18
Auteur: Endymion Struijs

De afgelopen tijd is er veel geschreven en gelukkig ook steeds meer ‘live’ gedebatteerd over de rol van de accountant rondom fraude, inclusief niet-naleving van wet- en regelgeving.

Broederliefde

Datum: 28 okt 18
Auteur: Antoinette Dijkhuizen

Er is de laatste tijd heel veel geschreven en gesproken over fraude, waarbij het accent langzaam verschuift van wet- en regelgeving naar ethiek en moraal. Vervolgens komt ook de vraag naar voren Hoe nu verder?

Ledenvertegenwoordiging

Datum: 10 sep 18
Auteur: Endymion Struijs

Nu we ongeveer driekwart jaar onderweg zijn, sinds mijn aantreden als lid van het bestuur van de NBA Ledengroep Openbare Accountants (LOA), is dit wellicht een goed reflectiemoment.