Studio AMS

Iauw Hwee Chung Amsterdam Award 2018 uitgereikt aan Kos Karathanasis

Datum: 21-06-2018 Auteur: Endymion Struijs

Iauw Hwee: fotograaf, freelance finance professional, registeraccountant in opleiding, oud-collega bij Deloitte en later ENDYMION Amsterdam. Helaas is hij ons eind 2016 veel te vroeg ontvallen.

Namens Stichting STUDIOAMS is het initiatief tot de Iauw Hwee Chung Amsterdam Award tot stand gekomen om een aantal redenen.

Uiteraard vooral ter nagedachtenis van een mooi humorvol mens. Maar ook omdat Iauw Hwee een onderscheidende finance professional was die zich op enig moment heeft geëmancipeerd uit een zakelijk keurslijf naar een divers, freelance onafhankelijk bestaan teneinde zijn creativiteit en passie maximaal de ruimte te geven. 

Met een geheel eigen stijl waarin herkenbaar zijn de kernwaarden: Amsterdam, Contemporary, Independence. Bovendien illustreert hij met zijn foto’s dat creativiteit en diversiteit, noem het ‘Meer Kleur’, zo belangrijk zijn om de kritische nuance in de wereld zichtbaar te maken.

Om die spirit van Iauw Hwee vast te houden, is deze award ontstaan.

De Iauw Hwee Chung – Amsterdam Award 2018 is toegekend aan Kos Karathanasis. Kos brengt net als Iauw Hwee, diversiteit en creativiteit, in de wereld en noem het “Meer Kleur” in de beroepsgroep van accountants en finance professionals.

Kos Karathanasis RA is freelance registeraccountant en succesvol fotograaf waarvoor onder andere een “National Geographic fotoprijs” zichtbare waardering is.

Naast de award, uit de heritage van Iauw Hwee, is Kos de fotograaf die voor accountantsorganisatie ENDYMION Amsterdam een foto collectie heeft gemaakt. Deze zijn inmiddels geplaatst op de website van ENDYMION Amsterdam.

Kiki Chung, de zus van Iauw Hwee, heeft de Iauw Hwee Chung Amsterdam Award 2018 op 22 juni 2018 uitgereikt aan Kos Karathanasis.

Artists of Amsterdam - Dave Dekker: Zeg maar niets meer

Datum: 05 aug 19
Auteur: Endymion Struijs

ENDYMION Amsterdam is #proudsponsor of STUDIOAMS Artists of Amsterdam - ambassador - Dave Dekker Cover series edition: Zeg maar niets meer.

Rode Loper Amsterdam - Jan Bouwens: De toekomst van accountancy

Datum: 27 mei 19
Auteur: Jan Bouwens

We hebben weinig behoefte aan verdere scheiding tussen controle en advies, we hebben geen behoefte aan joint audits, we hebben wel behoefte aan auditcomissie die zijn verantwoordelijkheid neemt en een CFO die zich bescheiden opstelt in de richting van de controlerend accountant. Fouten kunnen we niet voorkomen wel mitigeren. Als we de kans op fouten binnen de assurance verder willen verkleinen dan zal een verhoging van de fee onontkoombaar zijn. Wellicht kunnen we targets stellen ten aanzien van kwaliteit om voor eens en altijd van de verwachtingskloof te beslechten!