Studio AMS

IHC Amsterdam Award

Iauw Hwee: fotograaf, freelance finance professional, registeraccountant in opleiding, oud-collega bij Deloitte en later ENDYMION Amsterdam. Helaas is hij ons eind 2016 veel te vroeg ontvallen.

Namens ENDYMION Network is het initiatief tot de Iauw Hwee Chung Amsterdam Award tot stand gekomen om een aantal redenen.

Uiteraard vooral ter nagedachtenis van een mooi humorvol mens. Maar ook omdat Iauw Hwee een onderscheidende finance professional was die zich op enig moment heeft geëmancipeerd uit een zakelijk keurslijf naar een divers, freelance onafhankelijk bestaan teneinde zijn creativiteit en passie maximaal de ruimte te geven. 

Met een geheel eigen stijl waarin herkenbaar zijn de kernwaarden: Citizenship, Professionalism, Autonomy.

Bovendien illustreert hij met zijn foto’s dat creativiteit en diversiteit, noem het ‘Meer Kleur’, zo belangrijk zijn om de kritische nuance in de wereld zichtbaar te maken.

Om die spirit van Iauw Hwee vast te houden, is deze jaarlijkse award ontstaan.

Naast de award, uit de heritage van Iauw Hwee, is de winnaar van de award de fotograaf die voor accountantsorganisatie ENDYMION Amsterdam een foto collectie maakt. Deze zijn wordt een jaar lang, tot de uitreiking van de volgende award, geplaatst op de website van ENDYMION Amsterdam.


Iauw Hwee Chung - Amsterdam Award 2018


De Iauw Hwee Chung – Amsterdam Award 2018: "Catch Of The Day" (zie bovenstaand) is toegekend aan Kos Karathanasis.

Kos brengt net als Iauw Hwee, diversiteit en creativiteit, in de wereld en noem het “Meer Kleur” in de beroepsgroep van accountants en finance professionals.

Onderstaand de winnende foto van Kos Karathanasis:


Kos Karathanasis RA is freelance registeraccountant en succesvol fotograaf waarvoor onder andere een “National Geographic fotoprijs” zichtbare waardering is.


Iauw Hwee Chung - Amsterdam Award 2019In 2019 is de Iauw Hwee Chung - Amsterdam Award 2019: "With No Direction Home" (zie bovenstaand) toegekend aan Bart Vos. Groninger én Amsterdammer. Fotograaf en filmmaker, met een achtergrond in de journalistiek.

Onderstaand de winnende foto van Bart Vos: 


Bart werd geselecteerd met zijn industriële fotoserie over het Amsterdamse havengebied, Van A tot IJ. Die serie werd later een fotoboek, dat de kranten haalden en werd beschreven in artikelen van o.a. Het Parool. 


 

Artists of Amsterdam - Dave Dekker: Zeg maar niets meer

Datum: 05 aug 19
Auteur: Endymion Struijs

ENDYMION Amsterdam is #proudsponsor of STUDIOAMS Artists of Amsterdam - ambassador - Dave Dekker Cover series edition: Zeg maar niets meer.

Rode Loper Amsterdam - Jan Bouwens: De toekomst van accountancy

Datum: 27 mei 19
Auteur: Jan Bouwens

We hebben weinig behoefte aan verdere scheiding tussen controle en advies, we hebben geen behoefte aan joint audits, we hebben wel behoefte aan auditcomissie die zijn verantwoordelijkheid neemt en een CFO die zich bescheiden opstelt in de richting van de controlerend accountant. Fouten kunnen we niet voorkomen wel mitigeren. Als we de kans op fouten binnen de assurance verder willen verkleinen dan zal een verhoging van de fee onontkoombaar zijn. Wellicht kunnen we targets stellen ten aanzien van kwaliteit om voor eens en altijd van de verwachtingskloof te beslechten!