Studio AMS

Rode Loper - Growing the PIE - Amsterdam

Datum: 24-05-2019 Prijs: € 0,00 (excl. 21% BTW)

Op vrijdag 24 mei 2019 vanaf 16.00 wordt de 4e editie van het Rode Loper Amsterdam debat georganiseerd in de ENDYMION Amsterdam Tower Studio in de Beurs van Berlage, Damrak - Amsterdam.

Samen met o.a. Jan Bouwens, Agnes Koops en Marco van der Vegte praten we over de retoriek in en om de accountantsberoepsgroep, het effect van diversiteit op de (angst-) cultuur en daarmee de beloningsstructuur als onderdeel daarvan en het dalende aantal OOB-accountantsorganisaties in combinatie met een oprekking van de reikwijdte van de OOB definitie.

Deelname is kosteloos, schrijf online in via onderstaande formulier.

Schrijf je in voor Rode Loper - Growing the PIE - Amsterdam

De toekomst van accountancy

Datum: 27 mei 19
Auteur: Jan Bouwens

We hebben weinig behoefte aan verdere scheiding tussen controle en advies, we hebben geen behoefte aan joint audits, we hebben wel behoefte aan auditcomissie die zijn verantwoordelijkheid neemt en een CFO die zich bescheiden opstelt in de richting van de controlerend accountant. Fouten kunnen we niet voorkomen wel mitigeren. Als we de kans op fouten binnen de assurance verder willen verkleinen dan zal een verhoging van de fee onontkoombaar zijn. Wellicht kunnen we targets stellen ten aanzien van kwaliteit om voor eens en altijd van de verwachtingskloof te beslechten!

Persoonlijke brief aan Minister Wopke Hoekstra: Gezond toekomstperspectief wordt bedreigd door een weeffout in de accountancy

Datum: 20 mrt 19
Auteur: Antoinette Dijkhuizen

Wopke, je hebt in je toespraak op het NBA congres de volgende uitspraak gedaan: ‘Als er zaken zijn in de sector die u op het spoor komt, waarvan u vindt dat die niet deugen, die beter kunnen of dat die mijn aandacht vergen, dan wil ik dat u zich bij mij of bij mijn Ministerie meldt. En vanzelfsprekend bij voorkeur vooraf, en niet pas als het kalf verdronken is.’ Dus Wopke, ik meld mij bij deze.