Studio AMS

Rode Loper Amsterdam: Accountant zijn is levensgevaarlijk

Datum: 22-03-2019 Prijs: € 0,00 (excl. 21% BTW)

Op vrijdag 22 maart 2019 vanaf 15.00 uur wordt de 3e editie van het Rode Loper Amsterdam debat "Accountant zijn is levensgevaarlijk" georganiseerd in de Beurs van Berlage, Amsterdam.

De eerste editie op 21 september stond vooral in het teken van "fraude en de rol van accountants"; bij de tweede editie is gediscussieerd over de ingreep van de minister van Financien en AFM in de hervorming van het accountantsberoep en over accountants in de "public eye".

De 3e editie op 22 maart 2019 zet de discussie voort rond o.a. de communicatie van accountants met de maatschappij (politiek, "de vrouw en man in de straat") en de inrichting van de beroepsgroep specifiek qua veiligheid en onafhankelijkheid bij de opvolging van incidenten (e.e.a. onder andere in de geest van de onafhankelijke Onderzoeksraad voor Veiligheid o.l.v. vmlg. voorzitter Pieter van Vollenhoven).

Volgende week vrijdag 22 maart vanaf 15.00 in ENDYMION Amsterdam Tower Studio (via de Main Entrance Beurs van Berlage - Damrak, Amsterdam).

  • 15:00 – 15:30 Introductie en bekendmaking persoonlijke brief van Antoinette Dijkhuizen aan Wopke Hoekstra
  • 15:30 – 16:30 Debat met Kamerleden Henk Nijboer (PvdA) en Roald van der Linde (VVD).
  • 16:30 – 17:00 Pauze met muzikale begeleiding van Dave Dekker
  • 17:00 – 18:00 Debat met hoogleraar Willem Buijink
  • 18:00 Afsluiting 

“De accountantsberoepsgroep kent geen veiligheid om te leren en te innoveren. Het beroep biedt geen bescherming om de maatschappelijke verantwoordelijkheid goed te kunnen vervullen. De angst in het beroep is enorm.”

Daarover gaan we graag in debat!

De uitgangspunt van elk debat dat er veiligheid en ruimte dient te zijn om te spreken, dat we dat doen met respect naar elkaar toe.
Antoinette Dijkhuizen en ik zullen het debat samen leiden. Deelname is kosteloos, registreer online:

Schrijf online in via onderstaande formulier.

Schrijf je in voor Rode Loper Amsterdam: Accountant zijn is levensgevaarlijk

Artists of Amsterdam - Dave Dekker: Zeg maar niets meer

Datum: 05 aug 19
Auteur: Endymion Struijs

ENDYMION Amsterdam is #proudsponsor of STUDIOAMS Artists of Amsterdam - ambassador - Dave Dekker Cover series edition: Zeg maar niets meer.

Rode Loper Amsterdam - Jan Bouwens: De toekomst van accountancy

Datum: 27 mei 19
Auteur: Jan Bouwens

We hebben weinig behoefte aan verdere scheiding tussen controle en advies, we hebben geen behoefte aan joint audits, we hebben wel behoefte aan auditcomissie die zijn verantwoordelijkheid neemt en een CFO die zich bescheiden opstelt in de richting van de controlerend accountant. Fouten kunnen we niet voorkomen wel mitigeren. Als we de kans op fouten binnen de assurance verder willen verkleinen dan zal een verhoging van de fee onontkoombaar zijn. Wellicht kunnen we targets stellen ten aanzien van kwaliteit om voor eens en altijd van de verwachtingskloof te beslechten!