Studio AMS

Rode Loper Amsterdam: Toezicht en Ketenkracht I

Datum: 12-07-2019 Prijs: € 0,00 (excl. 21% BTW)Op vrijdag 12 juli 2019 vanaf 15.00 in Hotel de L'Europe is de 5e editie van het STUDIOAMS Rode Loper Amsterdam debat onder leiding van Antoinette Dijkhuizen en Endymion Struijs.

Het thema van deze editie is "Toezicht" als onderdeel van de "Ketenkracht" van de accountantsberoepsgroep zoals opgenomen in de NBA Vernieuwingsagenda.

Jasper Hagers, advocaat, geeft een introductie ten aanzien van de doelen en middelen die toezichthouders zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben.

Het debat panel zal bestaan uit diverse stakeholders.

Deelname is kosteloos. Registratie vereist via het onderstaande inschrijfformulier.

Schrijf je in voor Rode Loper Amsterdam: Toezicht en Ketenkracht I

De toekomst van accountancy

Datum: 27 mei 19
Auteur: Jan Bouwens

We hebben weinig behoefte aan verdere scheiding tussen controle en advies, we hebben geen behoefte aan joint audits, we hebben wel behoefte aan auditcomissie die zijn verantwoordelijkheid neemt en een CFO die zich bescheiden opstelt in de richting van de controlerend accountant. Fouten kunnen we niet voorkomen wel mitigeren. Als we de kans op fouten binnen de assurance verder willen verkleinen dan zal een verhoging van de fee onontkoombaar zijn. Wellicht kunnen we targets stellen ten aanzien van kwaliteit om voor eens en altijd van de verwachtingskloof te beslechten!

Persoonlijke brief aan Minister Wopke Hoekstra: Gezond toekomstperspectief wordt bedreigd door een weeffout in de accountancy

Datum: 20 mrt 19
Auteur: Antoinette Dijkhuizen

Wopke, je hebt in je toespraak op het NBA congres de volgende uitspraak gedaan: ‘Als er zaken zijn in de sector die u op het spoor komt, waarvan u vindt dat die niet deugen, die beter kunnen of dat die mijn aandacht vergen, dan wil ik dat u zich bij mij of bij mijn Ministerie meldt. En vanzelfsprekend bij voorkeur vooraf, en niet pas als het kalf verdronken is.’ Dus Wopke, ik meld mij bij deze.