Studio AMS

Relatiemanagement en -beheer (training en intervisie module 1/6)

Datum: 07-09-2022 Prijs: € 245,00 (excl. 21% BTW)

In verband met de behoefte naar een hedendaags trainingsprogramma algemene en communicatieve beroepsvaardigheden en intervisie (mede i.k.v. de Praktijkopleiding Assurance voor accountants in opleiding (“trainees”)) heeft ENDYMION Permanente Educatie B.V. een programma ontwikkeld.


Dit programma is geaccrediteerd door de NBA Raad voor Praktijkopleidingen zodat trainees, nadat ze het programma gevolgd hebben, deze onder andere in de Praktijkopleiding Assurance (in geval van accountants in opleiding) kunnen inbrengen.

Voor nadere toelichting op het trainings- en intervisieprogramma wordt verwezen naar het volgende bericht: "Hedendaags trainingsprogramma algemene en communicatieve beroepsvaardigheden en intervisie (mede i.k.v. de Praktijkopleiding Assurance)"

De Capita Selecta van de eerste trainingsmodule uit de serie van 6 betreft: "Relatiemanagement en -beheer".

Deze editie wordt zowel fysiek in de Beurs van Berlage (Damrak, Amsterdam) als tegelijkertijd online op woensdagavond 7 september 2022 van 18.00 - 22.00 uur (Amsterdam) / 12.00 - 16.00 uur (Dutch Caribbean) georganiseerd.

De kosten voor deelname bedragen EUR 245 exclusief BTW en inclusief lichte maaltijd.

Hoofddocent van de trainingsmodule en het onderdeel intervisie is Endymion Struijs.

Gastdocent voor deze module is: Michiel Hobbelt.

Michiel Hobbelt is sociaal psycholoog, trainer, geluksexpert en schrijver. Na zijn studie heeft hij een aantal jaar gewerkt voor geluksprofessor Ruut Veenhoven aan de Erasmus Universiteit. Sindsdien zet hij zich in voor het bevorderen van het geluk van mensen nu en in de toekomst bij bedrijven, organisaties en gemeenten. Gelukkige mensen zijn productiever, minder vaak ziek, werken beter samen, zijn creatiever en staan meer open voor verandering. Zo weet hij ook als geen ander het effect van een gezonde, heldere en positieve werksfeer te belichten en te koppelen aan coaching en (effectief) leiderschap. 

Voorafgaand aan de behandeling van de Capita Selecta zal eerst worden ingegaan op de actualiteiten, die langs de lijn van de 4 NBA faculties worden behandeld (Audit & Assurance/Ethiek, Cultuur & Gedrag/Business & Management/Opstellen, Samenstellen en Verantwoorden).

Daarnaast komen er academische publicaties en uitspraken van de Accountantskamer (AK) en College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) aan bod.

Bij het afronden van de module Relatiemanagement en -beheer wordt voldaan aan de generieke eindtermen, door bij te dragen aan de ontwikkeling op het gebied van: organisatie sensitiviteit (GE 11), Relatiemanagement en beheer (GE 15) en diversiteit (GE 19).


Zowel binnen als buiten de organisatie is het van belang betekenisvolle en duurzame relaties op te bouwen, onderhouden en in te spelen op de wensen van stakeholders en cliënten. Hierbij zijn onder meer van belang het signaleren van en inspelen op kansen en behoeften, het voldoen aan en overtreffen van verwachtingen en het omgaan met gecompliceerde/ veeleisende situaties en klanten.

Met het oog op het inspelen op verschillende (interne en externe) partijen, stakeholders en relaties is de trainee na deze module in staat om;

  • Binnen een organisatie te begrijpen wat men beweegt, invloedsferen te herkennen en hoe je beslissingen en gedragingen in het juiste daglicht kan plaatsen;

  • Inzicht te krijgen op de behoeften en wensen van (interne/externe) klanten, daar adequaat op in te spelen en waardevolle relaties op te bouwen en te onderhouden;

  • Op het gebied van diversiteit in de breedste zin van het woord een open en respectvolle blik te waarborgen.


Registreer voor deelname aan deze module via onderstaande inschrijfformulier:
Schrijf je in voor Relatiemanagement en -beheer (training en intervisie module 1/6)