Studio AMS

Projectmanagement (training en intervisie module 2/6)

Datum: 14-09-2022 Prijs: € 245,00 (excl. 21% BTW)

In verband met de behoefte naar een hedendaags trainingsprogramma algemene en communicatieve beroepsvaardigheden en intervisie (mede i.k.v. de Praktijkopleiding Assurance voor accountants in opleiding (“trainees”)) heeft ENDYMION Permanente Educatie B.V. een programma ontwikkeld.


Dit programma is geaccrediteerd door de NBA Raad voor Praktijkopleidingen zodat trainees, nadat ze het programma gevolgd hebben, deze onder andere in de Praktijkopleiding Assurance (in geval van accountants in opleiding) kunnen inbrengen.

Voor nadere toelichting op het trainings- en intervisieprogramma wordt verwezen naar het volgende bericht: "Hedendaags trainingsprogramma algemene en communicatieve beroepsvaardigheden en intervisie (mede i.k.v. de Praktijkopleiding Assurance)"

De Capita Selecta van de tweede trainingsmodule uit de serie van 6 betreft: "Projectmanagement".

Deze editie wordt zowel fysiek in de Beurs van Berlage (Damrak, Amsterdam) als tegelijkertijd online op woensdagavond 14 september 2022 van 18.00 - 22.00 uur (Amsterdam) / 12.00 - 16.00 uur (Dutch Caribbean) georganiseerd.

De kosten voor deelname bedragen EUR 245 exclusief BTW en inclusief lichte maaltijd.

Hoofddocent van de trainingsmodule en het onderdeel intervisie is Endymion Struijs.

Gastdocent voor deze module is: Marc Grasso.

Marc is registeraccountant en een econoom. Hij is auteur van de THE GREAT 8 (‘we inspire, energize & empower organizations and individuals to make a difference with a meaningful impact through Organization Design and Life Design’). Marc heeft meer dan 20 jaar ervaring in multi-culturele and “turnaround” omgevingen; o.a was hij van CFO Philips Middle East & Turkey, CFO van Mediq en accountant bij PwC. Ook was Marc: Project Manager - Lean Six Sigma MD Programme (Black Belt).

Voorafgaand aan de behandeling van de Capita Selecta zal eerst worden ingegaan op de actualiteiten, die langs de lijn van de 4 NBA faculties worden behandeld (Audit & Assurance/Ethiek, Cultuur & Gedrag/Business & Management/Opstellen, Samenstellen en Verantwoorden).

Daarnaast komen er academische publicaties en uitspraken van de Accountantskamer (AK) en College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) aan bod.

In deze module komen de vaardigheden aan bod die zich richten op het managen en tot een goed einde brengen van opdrachten en projecten (GE 14), de planning en het stellen van prioriteiten (GE 17) en het aansturen en onderling samenwerken in een team (GE 18).

Met het oog op het succesvol en efficiënt opzetten, aansturen en afronden van projecten is het van belang te weten hoe je dit aanpakt, eventueel tussentijds bij stuurt en prioriteiten en kwaliteit beheerst. Ook het communiceren van voortgang, bottlenecks en zorg dragen voor een gedegen overzicht en budget horen bij het optimaal managen van een project. Zeker voor de accountantspraktijk zijn er specifieke aandachtspunten en vaardigheden van toepassing.

Registreer voor deelname aan deze module via onderstaande inschrijfformulier:

Schrijf je in voor Projectmanagement (training en intervisie module 2/6)