Studio AMS

Permanente Educatie - WWFT - Amsterdam: Roadshow edition te Apeldoorn (OA)

Datum: 01-11-2019 Prijs: € 0,00 (excl. 21% BTW)


De eerste editie van de Wwft-roadshow in Kerkdriel was een groot succes. De zaal was vol en het onderwerp leidde tot interessante vragen, spannende gesprekken en verfrissende inzichten.

Misschien wel de belangrijkste vraag in de discussie over de naleving van de Wwft is deze: ‘Hoe dan?’ De overheid, de samenleving, toezichthouders en het Openbaar Ministerie kijken met steeds priemender ogen naar banken, makelaars, advocaten én naar accountants. Inmiddels wordt geëist, ook gezien de actuele gebeurtenissen, dat accountants actief bijdragen in de strijd tegen witwassen en financiering terrorisme. Maar terwijl de boetes en straffen steeds hoger worden bij het niet actief naleven van de Wwft, worden er nauwelijks handvatten gegeven hóe je eenvoudig Wwft-compliant wordt en blijft.

Daarom nu in Apeldoorn: de tweede editie van ‘Grub your way door de Wwft’. Endymion Struijs spreekt over de actuele maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van de Wwft; Door middel van een aantal cases uit haar praktijk benoemt Anke Feenstra van Hertoghs Advocaten de strafrechtelijke risico’s van het niet adequaat, noch aantoonbaar naleven van de Wwft; En Christiaan Dappers van ComplianceWise geeft antwoord op de vraag: is er een manier om voor eens en altijd aantoonbaar Wwft-compliant te worden en blijven, ook bij toekomstige nieuwe richtlijnen? (Alvast het antwoord op die laatste vraag: ja die is er, Grub!). 

Deelname is, bij wijze van introductie van de jaarlijkse Permanente Educatie - WWFT - Amsterdam serie, kosteloos, de bijzondere lunch is inbegrepen en er zijn 4 erkende PE punten te verkrijgen.


Inschrijven via onderstaande online inschrijfformulier.


Schrijf je in voor Permanente Educatie - WWFT - Amsterdam: Roadshow edition te Apeldoorn (OA)

Artists of Amsterdam - Dave Dekker: Zeg maar niets meer

Datum: 05 aug 19
Auteur: Endymion Struijs

ENDYMION Amsterdam is #proudsponsor of STUDIOAMS Artists of Amsterdam - ambassador - Dave Dekker Cover series edition: Zeg maar niets meer.

Rode Loper Amsterdam - Jan Bouwens: De toekomst van accountancy

Datum: 27 mei 19
Auteur: Jan Bouwens

We hebben weinig behoefte aan verdere scheiding tussen controle en advies, we hebben geen behoefte aan joint audits, we hebben wel behoefte aan auditcomissie die zijn verantwoordelijkheid neemt en een CFO die zich bescheiden opstelt in de richting van de controlerend accountant. Fouten kunnen we niet voorkomen wel mitigeren. Als we de kans op fouten binnen de assurance verder willen verkleinen dan zal een verhoging van de fee onontkoombaar zijn. Wellicht kunnen we targets stellen ten aanzien van kwaliteit om voor eens en altijd van de verwachtingskloof te beslechten!