Studio AMS

Permanente Educatie - GAAS - Amsterdam serie: COS Kennistoets 2019-2020

Datum: 28-02-2020 Prijs: € 395,00 (excl. 21% BTW)

Op vrijdag 28 februari 2020 wordt een Permanente Educatie - GAAS - Amsterdam serie: COS Kennistoets 2019-2020 editie georganiseerd in de ENDYMION Amsterdam Tower Studio (Beurs van Berlage, Damrak Amsterdam).

Het programma bestaat uit:

- Actualiteiten: o.a. de aanbevelingen uit de rapporten van de Monitoring Commissie Accountancy (MCA) en Commissie Toezicht Accountancysector (CTA).

- Methodologie

- Capita Selecta: GAAS Update - Voorbereiding COS Kennistoets 2020. De NBA heeft, net als in 2017, een Kennistoets verplicht gesteld. Voor 1 juni 2020 dient de toets met goed gevolg te zijn afgerond. De Kennistoets bestaat uit 40 gesloten vragen die betrekking hebben op de VGBA, VIO, Wta, Bta, NVKS en de Nadere voorschriften controle- en overige standaarden (NV COS 200-899).In de ochtend behandelt ”Permanente Educatie - GAAS - Amsterdam serie: COS Kennistoets 2019-2020” de relevante theorie.

- Rode Loper Amsterdam: het 5e deel in de serie Toezicht & Ketenkracht en de 9e editie van de Rode Loper Amsterdam waarin het afsluitende rapport van de Commissie Toekomst Accountancysector ("CTA") in samenhang met het rapport van de Monitoring Commissie Accountancy (MCA) en het rapport inzake de evaluatie van de Accountantskamer wordt behandeld. Diverse prominenten zullen een bijdrage leveren aan de dialoog, inclusief de voorzitter van de MCA: Ada van der Veer-Vergeer en Willen Buijink (hoogleraar).

De kosten van deelname bedragen EUR 395 excl. BTW, inclusief lunch; er zijn 8 erkende PE punten te verkrijgen.

Inschrijven via onderstaande online inschrijfformulier.


Schrijf je in voor Permanente Educatie - GAAS - Amsterdam serie: COS Kennistoets 2019-2020

Artists of Amsterdam - Dave Dekker: Zeg maar niets meer

Datum: 05 aug 19
Auteur: Endymion Struijs

ENDYMION Amsterdam is #proudsponsor of STUDIOAMS Artists of Amsterdam - ambassador - Dave Dekker Cover series edition: Zeg maar niets meer.

Rode Loper Amsterdam - Jan Bouwens: De toekomst van accountancy

Datum: 27 mei 19
Auteur: Jan Bouwens

We hebben weinig behoefte aan verdere scheiding tussen controle en advies, we hebben geen behoefte aan joint audits, we hebben wel behoefte aan auditcomissie die zijn verantwoordelijkheid neemt en een CFO die zich bescheiden opstelt in de richting van de controlerend accountant. Fouten kunnen we niet voorkomen wel mitigeren. Als we de kans op fouten binnen de assurance verder willen verkleinen dan zal een verhoging van de fee onontkoombaar zijn. Wellicht kunnen we targets stellen ten aanzien van kwaliteit om voor eens en altijd van de verwachtingskloof te beslechten!